Vesterålskurs for leger 19 november - en årlig samling for samhandling og faglig oppdatering

Over 60 leger, leder og andre fagfolk fra spesialisthelsetjenesten og kommunene var samlet til det årlige Vesterålskurset for leger den 19.november.  

Programmet var variert.  Marius Edvardsen, fastlege fra Bodø informerte om Pasientens legemiddelliste som er på trappene. Ole Marius Tinnan beskrev hva digital hjemmeoppfølging betyr for fastlegene (veldig mye bra), og Ingebjørn Bleidvin fortale om digitale samhandlingstrukturer og Share-it.

Rus og psykiatriklinikken, ved Thomas Milo Jensen poengterte betydningen av plutselig funksjonsfall for prioriteringen av henvisningene og beskrev hvilke behandlingstilbud som er tilgjengelig for pasienter i Vesterålen (mange og varierte). Kristin Vaseli oppdaterte forsamlingen om status for Vesterålen legevakt som har vært mye omtalt i media siden i sommer. Kanskje skal vi sammen etablere en ny felles observasjonspost i sykehuset, til nytte for både kommunehelsetjenesten og sykehuset.

Henrik Hoven ga en krasjkurs i arytmidiagnostikk. «Går det fort, er det smalt eller bred og er det uregelmessig». Kardiologi er enkelt! «Osteporose er starten på skrøpelighet» meinte Christer Kjærvik som klarte å få aller leger i salen til å gå hjem og finne alle pasienter med brudd som skal ha Aclasta.

Som avslutning fortalte Marte Aspaug sin reise (mange til Bodø) for bli spesialist i gastroenterologi. Det er viktig å vite at det er mulig å bo i Vesterålen og samtidig kunne bli sykehuspesialist. Som avslutning før en nydelig felles middag orienterte Anders Svensson om betydning av LIS1 for rekruttering av leger både i kommunene og i sykehuset.

Det var en nyttig og lærerik dag. Men kanskje er det viktigste av alt å få treffe kollegaer og snakke sammen, i salen og under kaffepauser og middag.

Takk til NLSH og kommunene som gjorde dette mulig.

Tekst og bilder; Anders Svensson, samhandlingsrådgiver Vesterålen