Endelig fagdag for lofotleger igjen

Fagdag for lofotleger har vært en lang og god tradisjon. Etter et litt for langt opphold etter pandemi og usikkerhet rundt organisering var vi endelig i gang igjen 1. juni 2023

Lofotlegene har i mange år kunnet møtes til faglig påfyll og sosialt samvær to ganger per år. Alltid fordelt mellom Vågan og Vestvågøy kommuner. Ildsjelene og primus motor for dette har vært praksiskonsulent Erik Martinsen og samhandlingsdirektør Steinar Pleym Pedersen. De har stått i bresjen for denne gode tradisjonen i årevis. Dette har vært en god arena for samhandling og styrket pasientenes samlede tilbud i vårt flotte øyrike.

Pandemien satte en brems på dette, og da begge disse har gått av med pensjon i perioden har det vært litt usikkerhet om organiseringen av fagdagen. Heldigvis, etter noen møter med ledelsen i sykehus og kommuner kunne vi komme til enighet om hvordan vi kunne fortsette å gjennomføre dette i ånden til disse to. Fagpersoner og ledelse i sykehus og kommuner har i løpet av kort tid jobbet frem et program som vi stolt kunne få presentert på Thonhotellet i Svolvær til 40 unge og gamle leger, ispedd ledelse fra både spesialisthelsetjeneste og kommune. I tillegg hyggelig besøk av psykiatrien i Vesterålen.

Fra arrangørene fikk man et inntrykk av at både felles pasientcasus, presentasjon av katastrofealarmen når buss med italienske turister for av veien i februar og nye behandlingstilbud i sykehuset fallt i smak hos tilhørerne. Det ble gode diskusjoner og tid til sosialt samvær.

Vi gleder oss allerede til møtet i høst på Leknes!

Bilde under; kommuneoverlege Eva Nordberg, Vestvågøy kommune

Tekst og bilder; kommunelege Jan Haakon Juul, Vågan kommune